Sustainable Saturday 

Gut to love it: 6 Duurzame OMG-favorieten    

Goed zorgen voor jezelf en voor onze planeet. Dat is iets waar wij bij Oh My Guts in geloven. Daarom hebben wij Sustainable Saturday in het leven geroepen. Van recyclen tot duurzame opties: wij nemen wij jou iedere zaterdag mee langs onze duurzame keuzes. Deze week: 6 van onze duurzame favorieten. Read on! 

1. Het bananenbrood van SUNT

Wist je dat bananen het meest verspilde product ter wereld zijn? Van alle geproduceerde bananen wordt ongeveer de helft weggegooid. Hartstikke zonde. Gelukkig heeft het Amsterdamse merk SUNT daar een oplossing bedacht. SUNT redt deze bananen van de prullenbak en maakt daar brood van. Bananenbrood om precies te zijn. Goede zaak vinden wij. En om dit verhaal nog leuker te maken: het bananenbrood in kwestie is ook nog eens vrij van toegevoegde suikers, gluten en lactose. Wil jij dit een keer proberen? SUNT is verkrijgbaar bij de Albert Heijn.  

2. Vegan voor iedereen

@GowiththeGlow is opgezet door de vrolijke Isabella en Loulou. Zij besloten een paar jaar geleden over te stappen op een compleet plantaardige levensstijl en dit beviel ze zo goed, dat ze besloten dit te delen op hun eigen blog. De blog hebben ze Go With The Glow genoemd. Hier delen ze tips, recepten en alle andere dingen die komen kijken bij een duurzame levensstijl. En sinds kort ook voor plantaardige mini's @glowmini!

3. Eten bij Thuisbasis

Een nieuw pop-up concept op de Wibautstraat waar niet alleen wij, maar ook de wereld blij van wordt. Bij Thuisbasis geniet je iedere dag van een ander menu dat voor je neus wordt bereid met producten die anders zouden worden weggegooid. Het restaurant is een onderzoekstraject met als hoofdvraag: hoe laat je als restaurant een zo’n klein mogelijke ecologische voetafdruk achter?  https://www.thuisbasis-amsterdam.nl/

4. De Bikinis van JUNGL 

De zussen Anouchka en Natascha maken de mooiste bikini’s van gerecyclede visnetten. Duurzaamheid staat centraal in alles wat zij doen: pakketten worden bezorgd met de fiets, de verpakkingen zijn gemaakt van gerecycled materiaal en de bikini's in kwestie zijn made to last vanwege hun tijdloze design. Good to know: ieder model uit de collectie van JUNGL is vernoemd naar een zeedier wat met uitsterven wordt bedreigd.  

5. De brillen van Dick Moby 

Look good for your planet! Zo luidt de slogan van Dick Moby. En dat doen wij maar al te graag. De brillen van het Amsterdamse merk zijn gemaakt van gerecycled plastic uit de oceaan (snap je nu de naam referentie?), en zien er ook nog eens hartstikke knap uit. 

6. De bloemen van Aimelie 

De gedroogde bloemen van Aimelie zijn niet alleen prachtig, maar ook nog eens hartstikke handig: je hoeft ze maar een keer in een vaas te zetten, en ze gaan voor een een lange tijd mee. Want laten we eerlijk zijn: het is toch hartstikke zonde om vers gekochte bloemen na een week alweer weg te gooien?   


DE WAARHEID OVER VOEDING 

MET SIMONE BRAAMS 

MEET EN EAT MET 

SIMONE BRAAMS

QUICK 5 

 BY BOON