6 tips voor tijdens de feestdagen

Zo blijf je toch nog een beetje in shape!

Eerlijk is eerlijk, tijdens de feestdagen (of eigenlijk de hele maand december;)) komen er allerlei etentjes, borrels en gezellige afspraken voorbij. Wij hebben een paar easy peasy tips waardoor je je toch nog iets beter in shape voelt aan het einde van december. Oh en ze zijn zonder restricties, want daar houden wij niet tijdens de feestdagen!


I like to move it! 


Hoe cliché dit ook klinkt, blijf in beweging! Probeer na je werk en in het weekend toch even dat sport lesje te pakken. Of, en dit is een gouden (logische) tip: heb jij een afspraak wat te lopen of te fietsen is? Loop/fiets er dan heen, zo heb je toch je extra beweging. Neem je mooie hakken mee in een tas en zet die extra stappen (verwissel je sneakers gewoon voor de ingang)! Ga je ergens met de auto heen? Parkeer hem iets verder weg voor de extra stappen. 


Sugar craving - off switch


Door alle lekkere diners, pepernoten, kerstchocolaatjes en borrels is het begrijpelijk dat je wat meer hunkert naar alle lekkere dingetjes. 


Probeer op de dagen dat je geen afspraken hebt de chocolaatjes om te ruilen voor je favoriete stuk fruit, OMG superfood reep of maak een healthy brownie (recept staat onderaan de pagina)! 

 


WATER?!


Jaaa, water! Nog zo’n cliché, maar toch; water is your best friend. Blijf hydrateren, dat helpt je om je de volgende dag, na een van de vele kerstborrels, je bed uit te komen. En zelf misschien dat sportlesje of de wandeling te pakken. Een tip van van onze brand manager Luca: drink bij elk glas wijn, gin tonic, biertje (you name it) een glas water! En hoe laat het ook is, wanneer je thuis komt drink altijd een groot glas water (of meer). Dit is jouw life saver voor de volgende dag. 


Sla de weegschaal over


De weegschaal is sowieso niet de aller beste raadgever. Het gaat er meer om of je je goed voelt in je lichaam. Maar gebruik je wel vaak de weegschaal, leg hem in december even weg. Je eet misschien iets meer, en dus automatisch ook meer zout (en waarschijnlijk ook alcohol). Zout en alcohol zorgen dat je meer vocht vasthoudt. Je komt dus niet perse aan maar lijkt wel zwaarder op de weegschaal. Leg hem dus even lekker op zolder. 
Just relaaaax ...Probeer ook wat meer te ontsnappen tijdens december en stress niet te veel om de extra pontjes. Dat maak je in januari wel weer goed met jezelf. Stress kan namelijk ook zorgen voor gewichtstoename. Dus probeer te genieten van de vrije dagen, zet je werk telefoon even uit, besteed tijd met je familie en vrienden en neem ook wat extra tijd voor jezelf.


En dan nog een ding: geniet! Geniet tijdens de daadwerkelijke feestdagen. Eet je favoriete gerecht, chocola, chips of extra glas wijn die je de rest van het jaar laat liggen. Want als je de tips gebruikt tussen deze dagen door hoef jij je nergens zorgen over te maken. 


Bonus tip: wil jij een stressvrije kerst? Dan hebben wij de oplossing voor jou: het OMG kerstmenu. Een volledig kant-en-klaar menu met de keuze uit vis, vlees of vega. Je hoeft het alleen nog even op te warmen, op een bordje te leggen et voilà! 


Wij wensen jou hele fijne feestdagen!
Weet jij nog niet wat je met Kerst wil maken? Probeer ons OMG kerstmenu! 

Dit is misschien de allerbeste tip van de hele blog: een kant-en-klaar kerstmenu gecreeërd door onze chef. Het enige wat je hoeft te doen is de opwarm instructies te volgen en de borden op te dekken. Et voilà! In een halfuurtje ben je klaar.