5 tips voor een top kerstdiner 

Ga voor een zorgeloze en geslaagde kerst met deze tips!


Het kerstdiner komt er weer aan! Dat betekent lekker genieten met vrienden en/of familie van al het heerlijke eten en drinken aan een prachtig gedekte tafel. Lees hieronder hoe jij een stressvrij en prachtig diner op tafel zet.


FOOOD


Een van de grootste dingen waar het om draait tijdens het kerstdiner is natuurlijk: eten! Dit kan tegelijk ook een van de meest stressvolle onderdelen zijn (tenzij je het OMG kerstmenu hebt besteld, dan ben je all set). Kies gerechten uit die jij al eerder hebt gemaakt en met niet al teveel ingredienten. Want soms kan je al een heerlijk gerecht maken met weinig ingredienten (en de juiste kruiden;)). Nog een idee dat je kan voorstellen: vraag je gasten om per persoon een gerecht te maken. Laat bijvoorbeeld een iemand een speciaal drankje maken, en de andere gasten het voorgerecht. En de laatste tip: gourmetten! Misschien is dit voor de hand liggend maar op deze manier kan iedereen lekker zn eigen dingetjes bakken. Maak wat lekkere sausjes en een salade erbij en iedereen is happy! Maak van de tafel een feestje


Met kerst mag de tafel altijd mooi en gezellig opgemaakt. En het leuke is dat je ook lekker kan uitpakken. Leg bijvoorbeeld een loper over het tafelkleed met kerstversiering erop (denk aan kersttakken) en zet 2 verschillende maten borden op elkaar. Dim de lichten en zet veel kaarsjes aan, dit geeft altijd een gezellige sfeer. Voor wat inspiratie om jouw tafel mooi op te dekken hebben we een pinterest bord gemaakt. Klik hier om hem te bekijken.  


Something personal


Verras je gasten met een persoonlijk kaartje of klein cadeutje en leg deze op/bij hun bord. Vertel bijvoorbeeld op het kaartje wat diegene voor je betekent of wat je diegene wenst voor het aankomende jaar. Het cadeautje of kaartje staat dan ook weer mooi bij de tafelschikking. Een warm (boozy) welkom

Maak een lekker welkomstdrankje voor iedereen. Een warm welkom is altijd fijn en dat zet gelijk de toon voor jou goed geregelde kerstdiner! Hier hoef je natuurlijk geen professionele cocktailshaker voor te zijn.  Het kan ook een simpel drankje zijn. Wij hebben een heerlijk recept voor een rode kerst sangria voor jullie opgeschreven. Het handige hieraan is dat je dit drankje 2 uur van te voren moet maken. Dan hoef je dus niet te zwoegen in de keuken terwijl de visite net binnen komt. 


Recept:

Rode kerst sangria

• 500 ml Spaanse rode wijn

• 250 ml cranberrysap

• 1 hele sinaasappel, uitgeperst voor het sap

• 3 eetlepels honing

• 1 kaneelstokje

• 100 ml cointreau

• 1 handje cranberries (vers of bevroren)

• 1 sinaasappel in schijfjes

• 1 appel in plakjes

• Takjes rozemarijn (voor de garnering)

Zo maak je het:

• Meng de rode wijn met de cranberrysap, cointreau en sinaasappelsap in een karaf.

• Los de honing op in 3 eetlepels kokend water en roer dit door de wijn.

• Proef de sangria even. Te sterk? Voeg wat sap toe. Niet zoet genoeg? Voeg nog wat honing toe. Niet sterk genoeg? Voeg nog wat extra cointreau toe. Zo kun je de sangria op eigen smaak maken. 

• Voeg tenslotte de cranberries, het kaneelstokje en de plakjes appel en sinaasappel toe. Laat de sangria 2 uur staan om het op smaak te krijgen. 


Tip: Steek een rozemarijn met kaneel stokje in het glas voor je het serveert. Zo ziet het er feestelijk (en 'kerstig' uit).
Ben je uitgenodigd?


Ben je uitgenodigd in plaats van de organisator, zorg dan dat je altijd even vraagt of je wat kan doen of meenemen. Soms kan je iemand heel blij maken wanneer je voorstelt om bijvoorbeeld een welkomst drankje te maken en mee te nemen. Dit kan de stress bij iemand die het organiseert misschien net een beetje weg nemen.Even zin in wat gezonds tussen alle borrels en kerst diners door?

Meet Bente haar Thaise lievelingsgerecht: de Thaise gevulde aubergine. Een echte ‘crowd pleaser’. Het gerecht is op smaak gebracht met de unieke smaak van Thaise basilicum. What's not to love?!