SUPERFOOD!

Superfoods for your brain

Superfoods zijn voedingsmiddelen waarvan wordt gezegd dat ze een hoog gehalte aan voedingsstoffen of bioactieve stoffen bevatten zoals vitamines, mineralen en antioxidanten. Maar wist je dat bepaalde soorten voeding jouw hersenen ondersteunen? Hell yeah, we love that too;)!


Je hebt vast wel eens gehoord van gojibessen, hennezaad, cacaobonen of tarwegras. Maar ook bessen, rode druiven, avocado's, knoflook, wortel, vette vis (omega-3-vetzuren), olijfolie, bepaalde noten en donkere chocolade worden vaak als superfood gezien.


De reden waarom superfoods zo populair zijn is omdat ze bepaalde gezondheidsvoordelen zouden hebben. De superfoods bevatten heel veel essentiële voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft voor een goede functionaliteit. Relatief gezien bevatten deze producten een hoge hoeveelheid van de vitamines en antioxidanten en omega-3-vetzuren, waardoor je er niet zo extreem veel van hoeft te eten om aan je dagelijkse behoefte te komen. Let wel op dat je gevarieerd blijft eten. We kunnen niet leven op een paar handjes goji-bessen per dag. 


AVOCADO

Een avocado bevat, in tegenstelling tot andere groenten, veel vet. Niet gevreesd; het bevat de goede, onverzadigde vetsoort. Dit verlaagt het slechte cholesterol in ons lichaam. Een groot voordeel aangezien het dus het risico op beroertes en hartziekten verkleint.

ZALM

 Uitstekende bron van eiwitten die belangrijk zijn voor spieropbouw en -herstel. Ook bevat zalm een hoge dosis omega-3-vetzuren. Deze essentiële vetzuren beschermen tegen ontstekingen. De aanwezige B-vitamines stimuleren de werking van de hersenen. 

CACAO

Wie houdt er nou niet van chocola?! Cacao is ook een superfood. Zorg wel dat je pure chocola eet met zo min mogelijk suiker erin. Cacao bevat flink wat mineralen, waaronder magnesium. Bij een tekort aan magnesium kun je je lusteloos of vermoeid voelen.

NOTEN

Ook noten zijn een superfood die je verantwoord kan snacken. 

Net als de avocado bevatten noten ook goede vetten die de kans op hart- en vaatziekten verkleinen. Let wel op: kies voor de ongezouten en ongebrande noten, deze zijn het meest gezond.

Scrol nog een klein stukje verder naar beneden

Ook genieten van een bordje vol superfood?

Bestel dan nu onze Poké Bowl. De poke bowl zit bomvol groenten. Dankzij de zalm bevat dit gerecht ook een hoge dosis aan omega-3. En zoals je net hebt gelezen is dat een belangrijke voedingsstof! Dankzij de bruine rijst krijg je ook nog genoeg vezels binnen. Wist je dat er ook zeewier verwerkt is in dit gerecht? Zeewier kan meer ijzer bevatten dan vlees!