WAAROM ZOETE AARDAPPEL ONZE FAVORIET IS

Buiten dat het de kleur heeft van ons landje heeft deze oranje topper ook nog een heleboel andere leuke feitjes en gezondheidsvoordelen. Wist je dat de zoete aardappel helemaal geen aardappel is? Het is eigenlijk een knolgewas en behoort tot de windefamilie (zetmeelhoudende knollen). Deze knol wordt ook wel ‘bataat’ genoemd en komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika.


De zoete aardappel is dus eigenlijk geen aardappel maar een groente. Toch is het een perfect product om de aardappel mee te vervangen. Een zoete aardappel bevat 2x zoveel vezels als een gewone aardappel en zit vol met vitamine C en B6. Maar waarom is zoete aardappel nou precies onze favoriet (buiten dat hij natuurlijk heel lekker is;))? 

ANTIOXIDANTEN

Zoete aardappel bevat 1,5 keer(!) meer antioxidanten dan blauwe bessen. Antioxidanten helpen je cellen beschermen  tegen vrije radicalen. Dit zijn agressieve stoffen die in sommige gevallen schade kunnen veroorzaken aan cellen en weefsels.

SKIN CHECK

De oranje variant van zoete aardappel zit vol met bètacaroteen.  Dit woord herken je misschien wel uit een huidverzorging reclame. Want bètacaroteen kan de huid beschermen tegen onder andere UV straling (draag nog steeds altijd je SPF).


LEAVE THE PEEL

Zoals je al eerder hebt gelezen zit zoete aardappel vol met vezels. Deze vezels zitten vooral in de schil. Laat de schil er dus gewoon lekker op zitten (wel even goed wassen). Vezels kunnen helpen bij een goede spijsvertering en geven je een voldaan gevoel. 


COLUMBUS

Rond 1500 bracht meneer Columbus de zoete aardappel mee naar Europa vanuit Midden- en Zuid-Amerika. De knol is dus al duizenden jaren oud. Dankzij Columbus mogen wij ook genieten van deze gezonde en exotische groente soort.


Scroll nog een klein stukje verder


ZEI IEMAND ZOETE AARDAPPEL?

Bestel nu jouw favoriete maaltijd met de oranje topper.