WAAROM IS
RODE KOOL
GEZOND?
Met zijn opvallende kleur, licht zoete en typische smaak is de rode kool één van de oudste koolsoorten. Rode kool zit vol met vitamine C en andere goede voedingsstoffen. Het is een ideale groente voor in stampotten, salades en stoofschotels. Ook is rode kool tot wel 2 maanden houdbaar in de koelkast en na het blancheren zelfs 12 maanden in de vriezer.
Rode kool heeft nog veel meer voordelen. Dankzij zijn vitamines heeft het niet alleen voordelen voor je immuunsysteem, maar het werkt ook voor een gezonde huid én kan het zelfs huidveroudering tegengaan. De vitamine K in de rode kool zorgt voor een goede bloedstolling en behoud van sterke botten.
Genoeg redenen dus om vanavond lekker te genieten van een rode kool maaltijd.
BRAIN FOOD
In rode kool vind je veel verschillende actieve stoffen. Deze houden onze cellen en hersenen gezond. De bekendste stof is cyanidine, die rode kool zijn intens paarse kleur geeft.
GUT HEALTH
Door kool tot kimchi te fermenteren, worden er probiotica gemaakt die helpen bij het helen van jouw GUT.
VITAMIN BOOST
Rode kool kan een ziekte remmer zijn doordat het boordevol vitamines zit, zoals vitamine C! Vitamine C is onmisbaar voor een sterke weerstand. In rode kool vind je zelfs meer vitamine C dan in sinaasappels. Dus terwijl jij geniet van de rode kool, wordt er in je lichaam hard gewerkt aan je gezondheid.
CHANGING COLORS
Door rode kool te koken met appels of azijn verliest het
zijn paarse kleur en dan wordt vervolgens rood. Door een chemische reactie
verandert de kool van kleur.
Scroll nog een klein stukje verder
ZEI IEMAND RODE KOOL?
Bestel nu jouw favoriete maaltijd met rode kool.