Good mood food  

Tijdens dit koude en natte weer kunnen we allemaal wel wat feel good food gebruiken. Daarom zijn Simone en Bente de keuken ingedoken om voor jullie een echte moodbooster te maken: een heerlijke zoete aardappel brownie! Do try this at home!     

Feel good food 

Het is weer woensdag en dat kan natuurlijk maar een ding betekenen: tijd voor een nieuwe weetjes woensdag. Deze keer geen Veggiepedia, maar iets anders leuks. Onze Bente is namelijk samen met Simone de keuken ingedoken. Het resultaat? Een feel good recept waar jij sowieso blij van wordt, beloofd. 


Want laten we wel wezen: winter in Nederland (lees elke dag regen) doet ons humeur alles behalve goed. Dat betekent dat we ons geluk toch echt ergens anders moeten zoeken. Tja, wij zouden Oh My Guts natuurlijk niet zijn als we dat niet deden in eten. 

Zo maak je het 

Voor de brownie 

200 gr gekookte zoete aardappel 

100 gr rozijnen

50 gr maple siroop 

2 gr zout 

150 gr amandelmeel

50 gr cacao 

1 x Chia ei ( 20 gr chia gemengd met 150 ml water) 

1 tl bakpoeder


Tahini topping

100 ml tahini 

1 tl maplesnufje zout 

Sesamzaadjes


Voor de brownie

Kook de zoete aardappel en laat deze afkoelen. Meng voor het 'chia ei' het water met de chiazaadjes en laat het 10 min intrekken. Doe vervolgens alle ingrediënten in de blender en mix tot een smeuïge massa.


Topping

Mix al de bovenstaande ingrediënten bij elkaar in een kom. Giet deze over de brownie en maak een mooie swirl. Strooi de sesamzaadjes over de taart. Bak de brownie in de oven op 180 graden 25 min. 


 *tip van Chef Ellodie (uit Australie): Let it chill before slicing or you're f*cked hèhè!