MEXICAN BOWL

Met chipotle pompoen

Bij OMG zijn wij super fan van bowls om thuis te maken! Ze zijn vaak makkelijk te maken, en er zijn wel honderden verschillende variaties. Daarbij zijn ze vaak ook nog eens super gezond;). 

RECEPT MEXICAN BOWL

voor ±4 porties

Voor de quinoa 
  • 200 gram Quinoa
  • 1 takje dille
  • Zout

    Voor de pompoen 
  • 200 gram pompoen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm gember
  • 40 gram chipotle
  • Zout
  • Olijfolie

    Voor de coleslaw 

  • 150 gram spitskool
  • 150 gram rodekool
  • halve bosui
  • Optioneel: 1 takje koriander
  • De dressing

Voor de vis/tempeh
  • 350 gram zalm (vega optie: tempeh)
  • 1 tl paprika poeder
  • 1 mespuntje komijnpoeder
  • 1 teentje knoflook
  • Zout
  • 20 ml olijfolie

    Voor de kikkererwten

  • 400 gram kikkererwten
  • Olijfolie
  • Zout
  • 1 cayenne peper

Dressing


Pompoen:


1. Mix alle ingrediënten, behalve de pompoen, in de staafmixer.


2. Snijd de pompoen in kleine reepjes. 


3. Roer de reepjes door de marinade en laat dit 5 minuten intrekken. 


4. Rooster vervolgens de pompoen op 180 graden voor 40 minuten.




Kikkererwten:


1. Maak het blik open van de kikkererwten en laat de kikkererwten goed uitlekken in een zeef (hoe minder vocht hoe beter). 


2. Leg de kikkererwten op een bakplaat met bakpapier.


3. Besprenkel deze met olijfolie en zout en peper.


4. Doe de kikkererwten 25 minuten in de oven. Ze kunnen ook in de Airfryer! Haal ze er uit als ze krokant zijn.




Dressing:


1. Maak ondertussen de dressing zoals aangegeven op de andere pagina.




Quinoa: 


1. Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Voeg een snufje zout toe aan het water.


2. Wanneer de quinoa gaar is, giet de quinoa af. 


3. Snijd de dillen in kleine stukjes en roer deze door de quinoa heen. 




Coleslaw:


1. Snijd de spitskool en rode kool in kleine reepjes.


2. Snijd de bosui in kleine rondjes. 


3. Leg de spitskool en rode kool in een bak samen met de bosui.


4. Voeg een snufje zout toe.


5. Roer vervolgens 2 eetlepels van de dressing erdoorheen en laat 5 minuutjes staan.




Vis of tempeh
:


1. Snijd de knoflook in kleine stukjes.


2. Doe de olijfolie in een bak en mix de kruiden, knoflook en het zout door elkaar.


3. Leg de vis of tempeh in de bak en draai deze een paar keer rond in de marinade. 


4. Bak de tempeh of vis met de marinade gaar in een pan. 





Toch geen tijd om je eigen gerecht te maken? We gut you ;)

Bestel dan een van onze maaltijden! In een handomdraai op tafel.