VENKEL IS GEZOND

Waarom je venkel zou moeten toevoegen aan jouw voedingspatroon 

Wist je dat je de hele venkel kan eten? Namelijk het wit, het groen en ook de zaadjes. De zaadjes van de venkel worden gebruikt voor venkelthee, deze geven een anijsachtige smaak aan de thee. In de koelkast kun je de groente een week bewaren en in de vriezer 8 maanden. Ook zit venkel bomvol met vitamines. 


Let er wel op dat bij het kopen het loof een frisgroene kleur heeft en de knol wit is. 


Maar hoe eet je venkel? Gesneden venkel kun je op veel verschillende manieren bereiden. Je kunt de groente bijvoorbeeld rauw verwerken in salades of voorkoken en 15 minuten afbakken in de oven. Daarnaast is stomen ook erg lekker, dan komt de anijssmaak mooi omhoog. WIST JE DAT

Venkel vroeger door de Chinezen en Hindoestanen werd gebruikt als middel tegen een schorpioensteek of slangenbeten? Nog steeds zweren velen bij venkel tegen buikklachten. 

BLOODY INTERESTING

Venkel indirect bijdraagt aan de aanmaak van witte en rode bloedcellen? Dit komt door folaat - ook wel vitamine B11 - in de venkel. 

IMMUNE BOOSTER

Venkel bevat ook vitamine C. Vitamine C werkt als antioxidant, speelt een belangrijke rol in de vorming van bindweefsel en zorgt voor een gezonde weerstand.

GEZONDE HUID

Last but not least: venkel bevat Niacine, ook wel vitamine B3 genoemd. Niacine zorgt ervoor dat wij energie kunnen vrijmaken uit voeding én het houdt de huid gezond.

PRETTY AND DELICIOUS!

Je vindt venkel in o.a. onze salades

Zin in venkel? Bestel onze boterbonen salade


Een heerlijke frisse salade met huisgemaakte pesto. We marineren de bonen en knapperige venkel in de pesto voor een smaakvol geheel. Als topping hebben we zoetzure ui gemaakt met dadels en geroosterde pompoenpitten.