Recept voor 

limoen chia jam      


Waarom wij fan zijn van de chiazaad

Chiazaad is een kleine en krachtige zaadje welke afkomstig is van de munt plant. Chiazaad wordt al jaren gebruikt als medicijn door de Maya’s en Azteken. Dit zaadje zit bomvol goede voedingsstoffen: 


- Chiazaad is rijk aan eiwitten, die je nodig hebt om spieren en ander weefsel in je lichaam op te bouwen.  


- Chiazaad draagt tevens bij aan een goede absorptie van calcium; de belangrijkste bouwstof voor onze botten. 


- Tot slot bevat chiazaad een hoog gehalte aan omega 3-vetzuren; de gezonde meervoudige onverzadigde vetten die we zo nodig hebben om onze hormonen in balans te houden. 


 Kortom een beetje extra chiazaad in je leven kan zeker geen kwaad;).


Scroll naar onder voor het hele recept!

Limoen chia jam recept

Ingrediënten voor 1 jampot 

250 gr rood fruit (diepvries van Nederlandse bodem) 
3 tl chiazaad 
1 uitgeknepen limoen


Zo maak je het: 

Doe het fruit en de limoensap in een steelpan en laat dit 10 minuten sudderen op laag vuur. 

Blend vervolgens met een staafmixer de chiazaadjes door de fruitmix. 

Schenk de chia jam warm in een schone en gesteriliseerde pot. Laat de pot open in de koelkast. Wanneer de jam is afgekoeld sluit de pot dan goed af en roer regelmatig door. 

De jam blijft ongeveer 10 dagen goed.