Lactosevrije snacks 

nu ook bij ons te verkrijgen 

Lactose komt vooral voor in melkproducten. Voorbeelden zijn melk, yoghurt, geitenkaas, kwark en slagroom. Deze producten worden regelmatig gebruikt in de westerse keuken. Dat maakt lactosevrij eten een opgave. Veel lekkere snacks, tussendoortjes en desserts bevatten helaas lactose in de vorm van melk, slagroom of chocolade. Gelukkig biedt Oh My Guts een uitkomst met lactosevrije snacks. Ben jij op zoek naar snacks zonder lactose? Bekijk hieronder het aanbod:  

Online lactosevrij bananenbrood bestellen

Wat is lactose-intolerantie precies?

Lactose is een ander woord voor melksuikers. Dit zijn natuurlijke suikers in melkproducten. Je lichaam zet deze suikers om in energie met behulp van zogeheten lactase enzymen. Lactose-intolerantie ontstaat bij een tekort aan lactase in de darmflora. Door dit tekort wordt de ingenomen lactose niet volledig verteerd en ontstaat er een overschot aan lactose.  

Lactosevrije tussendoortjes bestellen

Gevolgen van lactose-intolerantie

De gevolgen van een lactose allergie of intolerantie zijn voor ieder mens verschillend. De reactie is sterk afhankelijk van de hoeveelheid lactose of lactase in het lichaam. Bekende symptomen zijn darmrommelingen, opgeblazen gevoel, winderigheid, misselijkheid, diarree en obstipatie.  

Sue bites muffin en taartjes zonder lactose

Lactosevrije producten als alternatief

Gelukkig is het niet zo dat mensen met klachten nooit meer iets lekkers kunnen eten. Er zijn voldoende vervangende producten beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan sojamelk, havermelk of amandelmelk. Bij Oh My Guts zijn we van mening dat iedereen van gezonde tussendoortjes moet kunnen genieten. Daarom hebben wij diverse lactosevrije producten op het menu.


Online lactosevrije snacks bestellen

De koks van Oh My Guts streven altijd naar een gevarieerd en gezond menu, dat toegankelijk is voor iedereen. Juist daarom reiken zij de hand aan mensen met een lactose-intolerantie. Omdat wij veel veganistische maaltijden hebben, worden er veel lactosevrije producten gebruikt. Hierdoor is een groot deel van het aanbod geschikt voor mensen met een lactose intolerantie of allergie. Probeer bijvoorbeeld eens het lactosevrije bananenbrood. Het is een geweldig tussendoortje of toetje. De homemade granola vormt een heerlijk ontbijtje of lactosevrije snack. Voor de echte zoetekauw zijn er lactosevrije gebakjes mét chocolade. De Sue bites zijn om je vingers bij af te likken. Hebben we je interesse gewekt? Bestel dan nu onze heerlijke snacks en het wordt bezorgd op maandag, dinsdag of donderdag.