Gehaktballetjes in romesco saus

Gehaktballetjes in romesco saus

2 personen | Rijk aan eiwitten | ±20 minuten

Ingrediënten

  • 1 pakje (bio) gehaktballetjes (reken ± 3 balletjes per persoon)
  • 200 g boterbonen of kikkererwten uit blik
  • 1/2 prei
  • 1/2 broccoli
  • 100 g cherrytomaten
  • Peper, zout en chilivlokken

Romesco saus:

  • 2 grote geroosterde paprika’s uit een potje
  • 30 g amandelen
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g olijfolie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Voeg een scheutje olijfolie toe aan een ovenschaal. Voeg alle groenten en bonen toe, bestrooi met peper, zout en chilivlokken en meng goed door elkaar. Rooster 15 minuten in de oven.
  2. Voeg ondertussen alle ingrediënten voor de romesco saus in een blender of mix met een staafmixer tot een gladde tapenade.
  3. Voeg daarna de gehaktballetjes toe aan de ovenschaal (je kunt ze bovenop de groenten leggen) en bak tot ze goudbruin zijn.
  4. Wanneer alle groenten en gehaktballetjes gaar zijn, haal ze uit de oven. Bedek de bodem van een bord met romesco saus, vervolg met de groenten en eindig met de gehaktballetjes.

Eet smakelijk!


Terug naar blog