Superfood 

leftover 

flatbread

LIMITED EDITION

Bij Oh My Guts focussen we op gezond, vers en duurzaam. Deze drie punten worden gedurende ons hele productieproces doorgevoerd. De menu’s worden samengesteld aan de hand van de voedingswaarden, de recepten worden dagelijks vers bereid en de verpakkingen zijn gemaakt van duurzaam materiaal. 

Toch willen we nog een stapje extra doen… 


 Veel bedrijven die werken met voedsel (ook wij) hebben te maken met restproducten zoals overblijfselen van gesneden groenten. Zonde om weg te gooien vinden wij… Daarom maken wij hier nu een heerlijke flatbread van! Elke flatbread bodem bevat maar liefst 80 gram van deze overgebleven kanjers. De bodems zijn vegan, van nature glutenvrij, bomvol vezels en om je vingers bij af te likken. 


JAAHHH DAT WORDT SMULLEN....

Nothing beets a hummus

Kerriehummus met geroosterde kikkererwten, zoete granaatappelpitjes, bosui en sesamzaadjes

€8,50

the cheeky greeky 

Gyros jackfruit met tomatensaus, gepickelde ui, geroosterde courgette en zongedroogde tomaat

€8,50

the green machine

Citruspesto met geroosterde 

artisjok, paprika, rode ui, 

olijven en kappertjes

€8,50

Een tas zo lekker je 

zou hem bijna opeten

Speciaal ter ere van de heerlijke nieuwe flatbreads hebben wij nog iets tofs bedacht: 


Want eerlijk is eerlijk schilletjes, klokhuizen en pitjes zijn niet erg lekker om te verwerken in de bodems. Normaal gaan deze bij het GFT afval… maar nu niet meer. Wij hebben deze laatste restjes gebruikt als verf om deze super leuke tote bags mee te verven, zodat jij tijdens het boodschappen doen nooit meer een plastic tasje hoeft te gebruiken!

€8,50

WASTE WEETJES

Dit is waarom wij graag werken met leftovers

€900.000.000 VOEDSEL VERSPILLING

IN DE HORECA IN NL

BROOD EN GROENTEN STAAN 

IN DE TOP 3 MEEST 

WEGGEGOOID VOEDSEL

14 % van de boodschappen in Nederland belandt ongebruikt in de vuilnisbak

De Verenigde Naties (VN) heeft als doel om in 2030 de wereldwijde voedselverspilling te verminderen met 50%

30 % VAN DE KLIMAATBELASTING KOMT 

DOOR VERSPILLING

WE VERSPILLEN 145 kg per persoon per jaar IN NEDERLAND

GroenteN uit 

de snijderij 

Miedema-AGF is één van de grootste groenteleveranciers in Amsterdam. Ze leveren aan horeca, retail en aan ons. Miedema-AGF koopt zo veel mogelijk lokaal in, maar kijkt op veilingen ook naar seizoensproducten. Deze visie past helemaal bij Oh My Guts. Miedema heeft een grote snijderij waar groenten en fruit dagvers “op maat” wordt gesneden voor de mice en place. Natuurlijk houden zij daarbij restproductie over. Denk aan gruis van de broccoli, zoete aardappelfrietjes en bietenschijfjes. Deze gebruiken wij dan weer in onze flatbreads. Op deze manier is de cirkel rond en wordt de voedselverspilling kleiner.   THE CHEEKY 

GREEKY

Deze bodem dankt haar oranje kleur aan de zoete aardappel. De topping bestaat uit heerlijke gyros jackfruit, gepickelde ui en gegrilde courgette.

€8,50

The green machine

Deze groene flatbread laat je even geloven dat je in Italië bent, met heerlijke pesto, geroosterde paprika, kappertjes en olijven. De bodem is gemaakt van broccoli en spinazie...mmmhhh!

€8,50

Nothing beets 

a hummus

Deze knalroze bodem bestaat voor maar liefst 40% uit biet en is bedekt met een heerlijke kerriehummus. Gegarneerd met kikkererwten en frisse granaatappelpitjes.

€8,50