4 a 5 personen
5 eieren
2 teentjes knoflook
1 ui
1 tl kerriepoeder
1 tl gedroogde salie
2 tl gedroogde thyme
handje sesamzaadjes
125 gram amandelmeel
1 tl chilivlokken
100 gram feta
125 gram kaas
Zout & Peper
Bereiding:
1. Snijdt de bloemkool in hele kleine roosjes.
2. Strooi de kerriepoeder over de bloemkool en Rooster de bloemkool in de oven op 200 graden voor ongeveer 15 minuten.
3. Klop de eieren los in een kom.
4. Snijdt de feta, knoflook en ui in stukjes.
5. Roer vervolgens de knoflook, amandelmeel, de helft van de feta, en ¾ van de uit door de eieren en voeg op het laatste de bloemkool erbij.
6. Roer alle ingrediënten goed door elkaar, en voeg wat peper en zout toe.
7. Doe bakpapier in een ovenschaal en giet alles in de ovenschaal. Brokkel de andere helft van de feta over de bovenkant, en leg ¼ van de ui op de bovenkant.
8. Bak de taart 30 minuten op 180 graden.
Tip: je kan kijken of de taart klaar is door er een satéprikker in te steken. Blijft er weinig tot niks aan de prikker plakken, dan is de taart gaar! Blijft er nog een beetje 'slijm' aan hangen, dan moet hij nog even in de oven.